Hemma

Jaa då är jag tillbaka i stan efter en underbar helg på landet hos Storebror 2 och Mli. Storebror 1 kom med E och O en snabbvisit på söndagen också, det var skoj eftersom vi inte ses alltför ofta trots att vi inte bor mer än 2,5 timme från varandra. Värmen har lugnat ner sig och det har varnats för regn och åskskurar i två dagar men inte en droppe har fallit och inte ett muller har hörts. Så balkongen har använts flitigt såväl dagar som kvällar. 
 
 
Koftan jag började med i början av sommaren är nu färdig så när som val av  knappar. Den blir varm och skön när kylan kommer. 
 
 
Nästa lördag är vi bjudna på bröllop i den här vackra kyrkan. Jäders kyrka ligger i Jäders socken i Eskilstuna kommun. Den ingår i ett av Sveriges främsta verk från renässansen och under 1600-talet byggdes den om flera gånger av Axel Oxenstierna som också är begraven där.  (Wikipedia) 
 
 
 
 
 
 
 

Njuter

Stekheta dagar och jag njuter! Snart är det över och mörkret och kylan är tillbaka så jag passar på att ta tillvara på dessa dagar och underbara kvällar. 


Middag på landet


Kvällsmys


Bad och boule


Mys


Stickning


Bubbelbad


Underbar sommardrink


Fina rosor i parken


Målning av farfars gamla fönster

Nu åker jag tillbaka till landet efter ett par dagar i stan! 

Road trip

Väldigt hastigt bestämdes att mannen behövde närvara vid en auktion i Tyskland hans första dagar på semestern. Roligt, jag hänger på så kan vi åka runt och få lite semester samtidigt. Vi for i väg, mannen arbetade och jag bara njöt av lite shopping, stickning, ljudbok och fint hotell. Då uppdraget var utfört åkte vi till Leipzig och hämtade upp Storebror 2 och Mli som hade tagit sig dit med både flyg och tåg. Vi styrde sen kosan till Prag där vi stannade ett par dagar. Fantasisk stad, snyggt, gamla fina hus, god mat och framförallt billigt! 


Därefter åkte vi tillbaka till Tyskland för att se Moseldalen och vi hamnde i sagovärlden Bernkastel. Det var verkligen en sagovärld! Sååå vackert och fint att vi gapade som fågelungar i två dagar! 

Vi besökte ett vinotek med provsmakning av 150 olika lokala viner, helt fantastiskt! 

Det har varit härliga dagar, vår första vuxenresa men absolut inte den sista! Nu njuter vi på landet med sol, snickeri, måleri, poolhäng, löpning, god mat och dryck och lite stickning! 


Svårt men roligt!

Den här veckan går jag en kurs i ullbroderi på Eskilstuna folkhögskola, det är jättekul! Har bara broderat räknade korsstygn tidigare och tyckt att det är ganska avkopplande och spännande och se motiv växa fram. Ullbroderi har jag däremot aldrig pysslat med tidigare så det här är en utmaning. Det är svårt som tusan och få snygga stygn men det går framåt. Jag började med en liten grej, ett nålbrev,  för jag vill prova olika stygn och jag vill att något ska bli färdigt. cathawithlove

En blogg om handarbete och lite pyssel.

RSS 2.0