Utflykt

Idag blev det utflykt med lilla mamma. Vi åkte till Ekenäs trädgård, en fantastiskt mysig handelsträdgård ute på landsbygden. Precis i närheten finns en gammal kvarn som numera är ett cafe med lite antikviteter, helt underbar oas i den sörmländska naturen. Väl värt ett besök! 
 
 
 
 
 
 
 
   

Lunch köp

Arbetar farligt nära en garnaffär, Nystvindan. Det är rea på Drops ullgarner nu så en kollega och jag gick dit och fyllde på våra förråd! Svårt att låta bli när det är rea! 

Pridefestival

Här har vi haft Pridefestival i helgen, bor centralt så utsikten från balkongen var toppen! 


Sjal på gångStickar på en sjal som måste vara färdig till den 6 juni... Tur att det är kort jobbvecka 

Vill ha värmen tillbaka!

Nu är jag riktigt trött på regn och kyla och hoppas innerligt att vämen kommer tillbaka till helgen. Mina blommor på balkongen behöver sol och värme precis som jag själv. I dag har jag varit på utbildningsdag i genrepedagogik och fått en föredragning i argumenterande- och förklarande texter. 
 
Fjärde paret sockor i Dödergöks sockutmaning blev färdiga sent i går kväll, kanske snarare natt. Det har varit lite trögt på sistone men jag bestämde mig för att göra färdigt innan jag påbörjar något nytt. 
 
 
Stickor: 2,5 mm
Garn: Enfärgat Fabel och flerfärgat något liknande är inte säker då et fanns hemma i restgarnslådan. 
 
Nu ska jag sticka en kofta till mig själv. Drops har just nu rea på ullgarner och jag besökte bästa garnaffären i stan, Nystvindan, och inhandlade lite. Den här koftan ska det bli, 
 
 
 
Hoppas på värme och balkongstickning till helgen!

Ordning och reda...

Nu är det ordning och reda bland mina sy- garn- och pysselsaker. Mannen köpte hyllplan och jag målade, mannen satte upp hyllorna och jag rensade och sorterade. Det är ju alltid lite kaos under tiden man håller på och fixar men sedan blir det ju så bra. 
 
 
  
 
 
Lite stickat har hunnits med ändå, har börjat på den andra sockan i sockutmaningen  och när jag rensade bland skåp och påsar hittade jag en sjal som jag dragit några varv på. Och idag blev det ett varv  i löpspåret med dottern också, riktigt skönt trots att halsen är lite svidig. Nu är det dags att ladda för en hel arbetsvecka, sen lite nygrillade hamburgare och stickning innan det är sovdags. 
 
 
 
   

 
 

Rolig stickning

Dottern är i skolan och mannen på landet hos storebror 2 och  jag är alldeles ensam hemma med lilla hunden. Efter fixande inne blev det balkonghäng med stickning och ljudbok i lurarna. Lyssnar just nu på Rövardotter av Jackie Ferm, en mycket sorglig berättelse. Började  på ett par nya sockor i Dödergökssockutmaning i går kväll och de är riktigt roliga att sticka. Mönstret är enkelt men det blir väldigt fint tycker jag. Mönstret kommer från Sticka mera, det melerade garnet vet jag inte namnet på, det enfärgade är Fabel, strumpstickor 2,5mm. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ledigt igen...

Under hösten hade vi en öppet hus kväll på skolan och kan på så sätt vara kompensationslediga i morgon så det blev en kort jobbvecka. Vilket är skönt men samtidigt är det inte många veckor kvar i skolan och det är så mycket jag vill hinna med. Förra våren läste jag en kurs i genrepedagogik som handlar om att utveckla elevernas skrivande, att man lär sig skriva efter tydlga strukturer och använder ett språk som är anpassat för syftet med texten. Och den här terminen är vi några som fördjupar oss ännu mer i metoden och det är så mycket jag vill hinna  arbeta med innan nästa träff. Just nu arbetar vi med texttypen beskrivande rapporter och det är jätteroligt! Jag har stickat lite också, gjort färdigt en sjal,ett par sockor i Dödergökssockutmaning och ett cykelsadelskydd virkat på frihand av restgarner. 
 
 
 
  
 
Melerat garn är Schoppel Wolle och enfärgat är Regia. Avbruten mosstickning på skaften men övergick till slätstickning för jag tyckte de blev lite lösa. Nu blev de perfekta! Det här är 3:e paret i Dödergökssockutmaning. 
 
På tisdagskvällarna är vi några kollegor och vänner som träffas i skolans slöjdsal och pysslar med olika saker, några stickar, en annan syr kläder, eller gardiner, någon pysslar med pärlor och gör fina smycken och jaa det är många olika aktiviteter på gång och kreativiteten är hög. Jag hade plockat i hop lite restgarner och virkade ett sadelskydd till min cykel helt på frihand. Det var riktigt spännande när jag skulle cykla hemåt och se om det passade. Och det gjorde det! 
 
Nu blir det mera sockstickning måste kolla igenom garnförrådet och se vad som går att få ihop. Ha en skön kväll!
 
 

cathawithlove

En blogg om handarbete och lite pyssel.

RSS 2.0