Poncho

Jag kunde inte motstå att börja med ett nytt arbete, hittade en fin poncho i en veckotidning, så i fredags begav jag mig till en mysig butik här i stan och inhandlade lite nytt garn :)





Butiken heter Nystvindan garnet heter Nepal och kommer från Drops.

Koftan är färdig

Äntligen är koftan färdig! Det tog längre tid än väntat att sy ihop den, fixa till kanter och sy i knappar. Tyvärr är den alldeles för stor för mig så jag får undersöka om det finns någon intresserad kollega :)


 

Shoppingväska

Idag tog vi en tur till Vingåkers outletbutik och jag köpte mig en shoppingväska. Den ska jag ha som arbetsväska, det är så tungt att bära dator och annat varje dag. Den här blit toppen att dra till och från tåget!

Fem pärlor till kungens krona

Tycker du om att läsa historiska romaner som skildrar kvinnoöden? Då kan jag rekommendera dig att läsa trilogin Fem pärlor till kungens krona, Dottern, Hustrun och Änkan av Maria Gustavsdotter.

Handlingen utspelar sig under en dramatisk tid i svensk historia och berättelsen börjar år 1527.  Huvudpersonen i serien heter Gertraud och vi får följa hennes liv från liten flicka till vuxen kvinna och samtidigt skildras historiska händelser. Handlingen utspelas i Kalmar och i den sista boken får vi följa Gertrauds liv Lübeck.

Böckerna skildrar kvinnornas maktlösa situation, t.ex. valet av make på ett mycket trovärdigt och gripande sätt samtidigt som männens auktoritet är lika tydligt beskrivet. Miljöskildringarna är målande och det är lätt att skapa sig inre bilder av hur människorna levde och bodde, likväl som både hörsel och luktsinnena blir aktiverade.

Böckerna är enkelt skrivna och lättlästa. Det finns dock en del ord som jag inte visste vad de stod för och det är framförallt ord som handlar om tideräkning och högtidsdagar. Men det finns en bra uppslagsdel i slutet av böckerna där flera ord finns förklarade.

Serien gav mig inte bara några timmar skön förströelse utan jag fick också en uppdatering av vår svenska historia och det är aldrig fel.

                                                          






                

Garnbeställning

Efter en härlig middag med mannen i mitt liv på HåPe's har jag gjort en garnbeställning åt mig och två av mina underbara arbetskamrater. Nu måste jag göra färdigt mina påbörjade arbeten fort som attan, annars vet jag precis hur det blir när de nya garnerna kommer....Åhhh det är som julafton :)

                                     Se hela bilden          

Snart klar!

Sommarkoftan börjar så smått bli färdig! Har en ärm och ihopsyning och kanter kvar, men det ska ordnas under helgen. Det är mitt första "görafärdigtarbete", har någon tröja till som ska färdigställas innan nytt får påbörjas. Tror det får bli raggsockor av restgarner sedan.




Garnet heter Cecilia och är ett blandgarn 53% bomull, 33%viscos, 14% lin, stickor 4. Garnet kommer från Svarta fåret, www.svartafaret.se. Ett jättehärligt garn, lättstickat och mjukt.

Städning av garn och pyssel!

I kväll blev det städning och rensning av garner och lite pysselgrejer, snyggt och prydligt i hyllorna. Önskar mig ett skåp med glasdörrar för mina saker. Har letat på loppisar men har ännu inte hittat något som föll mig i smaken, men jag fortsätter att söka.


Sommarläsning

Jag hade en känsla av att jag inte hade läst särskilt mycket under sommaren men när jag började tänka efter så var det några i alla fall.

- Baddaren av Emma Hamberg  
                            


Lättläst, händer mycket men själva storyn njaa lite för banalt för mitt tycke.



- Den nya överklassen av Bengt Ericsson



Intressant läsning om hur den svenska överklassen lever.

- Den dubbla tystnaden av Marie Jungstedt/ CD-bok
- I denna ljuva sommartid av Marie Jungstedt
- Ett litet snedsprång av Denise Rudberg
- Kniven i hjärtat av Björn Ranelid

På sängbordet ligger nu På andra sidan solen av Maria Ernestam och i lurarna lyssnar jag på Livet deluxe av Jens Lapidus.


/Catha

Regn och rusk

Himlens portar har visst öppnat sig ordentligt idag men det passar mig perfekt för då är det helt tillåtet att sitta inne och mysa. Nu blir det en kanna te, lyssna på Sommar med Cecilia Forss och stickning. Påbörjade en kofta i våras som ska bli färdig innan det blir för sent att använda den.


     

Ingen ordning på mig när det gäller uppdatering...

I bland finns varken tid eller ork hos mig för vissa saker t.ex vad gäller att uppdatera en blogg, men hur som helst vintern, våren och sommaren har varit innehållsrik. Lite snabb resume´

Åkte skidor i Stöten och gjorde illa mitt knä, inte kul

 

Var till Lanzarote med mamma och dotter, härligt!
Träffat min barndomskamrat
Flyttat
Opererat knät
Jobbat på sommarskola
Firat Ella som tagit studenten
Skolresa till Tallin
Firat midsommar i Riga
Semestrat i Venedig
Varit stressad över dotter som var på språkresa
Varit på bröllop
Spelat golf
Hälsat på storebror 1 med familj i Sandviken

Jaa och så en del handarbeten förstås det har dock inte blivit så mycket som jag hoppats på men en del projekt har blivit färdiga. Och nu har jag "börjanyttförbud" och det innebär att inget nytt projekt ska påbörjas innan alla påbörjade saker är färdigställda! Hmm, vad bestämde jag mig för nu då! Det kan bli svårt eftersom höstens katalog från Garntjänst kom med posten idag :)

                          

         

cathawithlove

En blogg om handarbete och lite pyssel.

RSS 2.0