Sjal klar!

Hittade ett nystan Fame trend paljett i mina gömmor för en tid sedan, köptes på syfestivalen förra hösten, och bestämde mig för att sticka en sjal. Nu är nystanet slut och därmed sjalen klar! Det fick bli en liten virkad kant runt om. 
Så nu är det bara att dra igång ett nytt garnförrådsprojekt:) 
 
 

Dags för skönstund i stickfåtöljen!

Min sköna avkopplingsplats och nu vräker regnet ner så det känns riktigt skönt och mysigt att sätta mig här och njuta av stickning och en kopp te.

Nytt tyg till stolar!

Mannen har slipat och målat två sådana stolar, det var brunt innan. Så nu är det dags att välja ett passande tyg till sitsen och runt om. Och det är svårt! Stort mönster, mindre mönster, färg?? Fick låna det här Marimekko tyget och det kanske inte är så tokigt!

Lingon, stickning och sommarpratare

I går var vi till skogen en sväng och plockade lite lingon. Det är så gott att ha lite bär i frysen och ta fram när det är mörkt och kallt, rårörda lingon till köttbullar/pannbiff, det är smaskens! Det blev en fantastiskt sommarvärme under dagen och då passade jag på att sitta i solen och sticka på en sjal, som aldrig verkar bli färdig, och lyssnade på årets sista sommarpratare, Henrik Dorsin. Väl värt att lyssna på tycker jag! Har varit dålig på att lyssna på sammarpratare i år, men det är ju så fantastiskt bra att man lätt som en plätt kan ladda ner och lyssna när helst man har tid och lust! Tekniken är toppen när den fungerar :) 
 
 
 
 
 

Inspiration!

Vilken inspirationskälla! Härliga Panduro firar 50 år! Grattis!

Läst under veckan som gått!

Två böcker har jag hunnit med den sista veckan av sommarlovet. Tigerkvinnan av Katerina Janouch som är den fjärde boken om barnmorskan Cecila Lund och hennes liv. Då jag har läst de tre tidigare kände jag att jag var tvungen att läsa även denna för att få veta hur livet fortsätter för Cecilia och hennes familj. Lättsam läsning om det vardagliga livet där det är lätt att känna igen sig. 
 
Den andra boken är Blodläge av Johan Theorin som är en blandning av en deckare/kriminalroman och familjedrama där gamla minnen, relationer och en del övernaturliga händelser står i centrum. 
 
 

Små raggsockor

Tänk vad roligt det är att sticka raggsockor! Och fort går det också. För det mesta stickar jag större raggsockor men nu blev det ett par mindre som jag hoppas passar till en liten pojke som jag ska träffa i morgon. Så nu blir det ragsockor i form av restgarner en tid framöver. Vore kul om det minskade i restgarnsförrådet någongång :)
 
 

Efter regn kommer solsken...

och promenad i svampskogen!

I väntan på bättre väder ...

sitter jag på landet hos storebror 2 och stickar, det blir grytlappar! Regnet har upphört och nu ska vi snart bege oss ut i svampskogen.

cathawithlove

En blogg om handarbete och lite pyssel.

RSS 2.0