Höstlovet är slut!

Nu är höstlovet slut för den här gången och i morgon börjar en ny arbetsvecka. Under helgen har jag stickat en del bla ett par sockor åt en kamrat till sönerna, en halsvärmare som det ska bli vantar och mössa till också och en vante har hunnit bli klar. Den andra vanten ska påbörjas under kvällen eftersom det är perfekt att sticka på tåget. Men innan det måste jag arbeta lite, behöver göra klart en del planeringar inför kommande arbetsveckor. I morgon kväll är det dags för sycirkeln igen :)

Garnfest!

I går var jag på syfestivalen tillsammans med några vänninor och vi hade en jättemysig dag. Det fanns massor av garn och väldigt mycket tyger för lapptäcken. Vilka fantastiska lapptäcken det finns, de är som konstverk! Jag hittade lite olika garner, bla ett härligt ullgarn som bara kostade 30 kr för 100g. Jag köpte så det ska räcka till en varm och skön tröja. Köpte lite annat också som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med ännu, men det brukar alltid dyka upp ideér :)


 

Raggsockor

Sonen önskade sig ett par långa raggsockor med röda ränder och självklart stickade jag ett par åt honom.

Årets första julkort!

Efter en hel del stämpling i går har jag nu gjort färdigt årets första julkort.

Fribiljett till Syfestivalen!

Fick en fribiljett till Syfestivalen från Garntjänst med posten idag! Tusen tack! På fredag åker Sofia och jag härifrån och så möter vi upp Camilla och Stephanie där. Förhoppningsvis träffar vi på Erika, Maria och Susanne där också, tjohoo vad roligt! 


Och lite grejer på gång ...

 
Mera raggsockor

 
och annat smått och gott...

Lite färdiga projekt!

Höstlov! Förra veckan var jag tvungen och bege mig till vårdcentralen för jag hade så ont i halsen och kände mig allmänt risig. Träffade en vänlig läkare och jag fick en dos Kåvepenin och Mollipect och jag stannade hemma från arbetet i fredags. Det har inte hänt på många år! Det behövdes hur som helst. Var tillbaka på arbetet i måndags och vi arbetade med nya läroplanen och i tisdags lyssnade vi på en föreläsning om hedersrelaterat våld, mycket intressant. Nu har jag höstlov i tre dagar + helgen förstås :) I dag kommer min gymnasiekamrat Anna till mig och vi ska pyssla. Det blir julkortstillverkning. I morgon har jag inga planer ännu, men på fredag åker jag och några vänninor på syfestivalen i Älvsjö :) Ska bli jättekul!

Det har blivit en del stickat under hösten och mer lär det bli efter fredagens mässbesök, antar att jag  kommer därifrån med lite nya garner!        Raggisar            
     Sjal till mig själv           
      Benvärmare åt en frusen kollega


     Varm och skön poncho 

cathawithlove

En blogg om handarbete och lite pyssel.

RSS 2.0