Sthlm Artipelag

I går tog jag tåget till Sthlm och hälsade på min svägerska Mli.  Vi gjorde ett besök på hennes arbete Artipelag och det var toppen. Jag fick en egen guidning genom hela denna fantastiska byggnad, vi tittade på utställningen och åt lunch. På detta ställe är inget lämnat åt slumpen, allt är genomtänkt in i minsta detalj.  Jag rekommenderar verkligen ett besök där om ni är i Sthlm! 
 
 
Middag intog vi på den trevliga kvarterskrogen Funkalistic även kallad Funken för de som hänger där ofta :) Vi åt moules frites och drack bubbel, supergott!
 
 
 
Helgen har varit skön och avkopplande dock inte mycket stickat men vad gör det, i morgon börjar jag en veckokurs i ullbroderi. Det blir spännande!

Om jag bakar bullar...

kommer nog sommarvärmen! Jaa det var riktigt skönt att sitta ute och lyssna på sommar med Johan Theorin, dricka kaffe och virka. Gamla dynor blev som nya...

Dynor som ligger ute mycket blir ju ganska slitna av både sol och regn, och då jag hade lite tyg hemma passade jag på att sy nya överdrag till ett par av dem. 
 
 
 
 
I går förmiddag var det soligt, varmt och skönt och då satt jag på min älskade balkong och stickade färdigt ett par raggsockor. Den här gången blev det ett par i pastell och mycket rosa. Dessa färger börjar ta slut i min restgarnshylla så till nästa par måste jag fundera lite vad hur jag ska kombinera ihop snuttarna. 
 
 
 
Sjätte paret i dödergökssockutmaning, stickor 2,5 m.m, garn Det rosa är Fabel och det melerde Qualitas sockgarn. 
Ha en bra dag!
 

Lite blandat...

Jag och tre kollegor åkte en tur till Tallin sista arbetsdagen innan sommarlovet. Och det var toppenskönt trots spöregn hela dagen i Tallin, men vad gör det när man har trevligt sällskap, många butiker att besöka och så finns det ju gott om restauranger! Hur som helst så var det ett bra sätt för mig att starta ett långt sommarlov  då jag vanligtvis brukar ha svårt att släppa arbetet och gå ner i varv. Väl hemma igen drog stora städningen i gång och jag var speedad till tänderna i tre dagar, men så skönt när det är dammat och skurat ordentligt. Då kan jag njuta av min ledighet!
 
 
 
 
 
 
Efter städning tog jag fram symaskinen och gjorde färdigt lapptäcke och när ändå symaskinen var framme så blev det lite annat gjort också, tygkasse och lite grytlappar. 
 
 
 
         

 
 
Jaa så har det varit midsommar också, den blev annorlunda i år då käre maken drog på sig lunginflammation och varit sänliggande. Åkte en kort sväng till Storebror 2 på landet och hälsade på alla gäster men sen blev det hemma med fotboll och mat i sällskap av son 2 och det var inte alls dumt, riktigt mysigt. 
 

Avslutningslunch

I morgon har vi skolavslutning, tycker det är väldigt tidigt men nu är alla skoldagar avverkade. I dag var det avslutningslunch för våra 6:or som lämnar oss för vidare färd mot högstadiet. Liten tår i ögat av fina tal av några elever. Tack fina skolrestaurangen för god mat och fin dukning! Folkfest i Sthlm

Stockholm marathon gick av stapeln i lördags och vi var där och hejade på fina Linda! Fullt med folk runt hela stan som hejade och peppade alla löpare. Jag är så imponerad av alla löpare som fixar och springa såå långt, fantastiskt! Lite stickat har det blivit, födelsedagssjal färdig flera dagar innan födelsedag, bra jobbat av mig! 


Och en sommarlovspresent till min fina kollega Paula blev färdig nu i kväll. En sjal sv restgarner, tjohoo vad härligt! 


I dag har jag haft en toppenbra arbetsdag, Parken Zoo hela dagen, sol, värme, glada och nöjda elever. 

cathawithlove

En blogg om handarbete och lite pyssel.

RSS 2.0