Leva efter schema

Mitt arbete är styrt efter schema, hela dagarna är inrutade med tider och ämnen och jag har full koll på vad jag ska göra och jag är väldigt effektiv. Jag får mycket gjort och tar vara på varje minut. Men när arbetsdagen är slut har jag svårt att vara lika effektiv! Det är så mycket jag vill hinna med och göra men jag vet inte vart tiden och strukturen tar vägen! Kanska jag ska fortsätta med schema när jag kommer hem? Låter tråkigt men kanske behövligt för att jag ska inse vad jag gör av min tid. Börjar nog med lista den här helgen...
 • sy upp sonens jeans
 • sy i knappar i min kofta
 • färdigställa en barntröja och ett par sockor
 • tvätta och ta reda på det
 • dammsuga och fixa hemma
 • handla mat inför nästa vecka
 • läsa kurslitteratur
 • rätta elevarbeten
 • gå till biblioteket
 • löprunda/långpromenad
 • neej fy vad trist det här blir! Men det kanske funkar. Om jag får det här gjort under helgen så blir jag imponerad över mig själv! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Eleverna på plats

Äntligen kom dagen då skolan fylldes med elever! Planeringsdagarna utan elever är bra men jag saknar eleverna! Vi var till Färna herrgård och spa och fokuserade på att abeta med att stärka arbetslagsarbete och så. Det var två bra och givande dagar. Middag med god mat, underhållning och spamys! Härligt! 


Stickningen har vilat några dagar men i kväll så är det slutvilat och i morgon kväll startar höstens tisdagsträffar i slöjdsalen igen! Sista sommarlovskvällen 2014

Jaa, i morgon är mitt sommarlov 2014 över och jag ska infinna mig på skolan kl.8:30. Det ska bli kul! Tycker alltid det är spännande med nytt läsår, nya kollegor, nya elever, nya projekt och ny kalender som är full med tomma blad än så länge. Sommaren har varit underbar med resor både längre och kortare, varma och sköna dagar på landet med god mat och dryck, lite löpning och en hel del stickning och ullbroderikurs en hel vecka. Jag är nöjd och utvilad! I dag har jag haft lite svårt att ta mig för att göra något vettigt, lite rastlös, liksom väntar på att morgondagen ska komma. 
Förra veckan besökte jag min finfina kollega C i Sandabadet, Kvicksund. Det är en härlig badplats där C och hennes man driver en liten kiosk sedan 32 år tillbaka. Och juli i år gav försäljningsrekord vilket är lätt att förstå med den värmen. 
 
 
 
Restgarnssockor på gång, Dödergökssockutmaning. Vi ska ju på bröllop på lördag och jag behöver en sjal så jag började men tyckte inte det blev bra, repa upp, gör om och stcka fort som tusan! 
Just nu är det nyheter på tv och det handlar självklart om den stora skogsbranden och jag har svårt att ta in hur stort och omfattande det är. Fast vi bor ganska långt i från, har röklukten varit kännbar både i går och idag. Stor eloge till alla som är med och arbetar med allt som har med branden att göra.  

cathawithlove

En blogg om handarbete och lite pyssel.

RSS 2.0